Δελτίο Τύπου
26 Ιουνίου 2009
ΘΕΜΑ: 10ΗΜΕΡΟ «ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ »
Κρουστά στο Στρατόπεδο

Ο Νίκος Τουλιάτος με την ομάδα κρουστών ΗΧΟΔΡΑΣΗ, ο γνωστός μουσικός Ντέιβιντ Λιντς (σαξόφωνο) σε έκτακτη συμμετοχή, 15 καλλιτέχνες και η ομάδα κρουστών ΚΡΟΥΣΕΙΣ 12 πρωτοεμφανιζόμενοι μαθητές από Σχολεία της Αγίας Παρασκευής, που έψαξε, βρήκε, οργάνωσε η πρόεδρος της Βιβλοθήκης και εκπαίδευσε ο μουσικός Νίκος Τουλιάτος ήταν οι πρωταγωνιστές της μεγάλης μουσικής παράστασης και κορυφαίας εκδήλωσης του πολιτιστικού 10ήμερου στο πλάτωμα του πάρκου «Σταύρος Κώτσης» (πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη).
«Απόψε θα δείτε ένα μόνο μέρος από τη δουλειά που γίνεται στη Βιβλιοθήκη – Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος» τόνισε καλωσορίζοντας τους θεατές η Πρόεδρος του Δ.Σ. Κατερίνα Φλατσούση Πρωτοσυγγελίδου, που οργάνωσε και επιμελήθηκε την εκδήλωση. « Το φθινόπωρο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με την ομάδα παιδιών που δημιουργήθηκε και συνεχώς διευρύνεται. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να φέρουμε τα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών στη Βιβλιοθήκη. Το ευχάριστο είναι ότι   θέλουν και ενήλικες να μπουν στην ομάδα» είπε η κ. Φλατσούση.
Ο Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος σημείωσε στο χαιρετισμό του την προσφορά του  Νίκου Τουλιάτου και του συγκροτήματος κρουστών ΗΧΟΔΡΑΣΗ στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ευχαρίστησε τον διεθνούς φήμης μουσικό Ντέιβιντ Λιντς για την συμμετοχή του.
Η συναυλία ξεκίνησε  με τους ζωηρούς ήχους των βαρελιών από τους μαθητές και αμέσως μετά ο σκληρός  καθαρός ήχος των κρουστών ήρθε να διακόψει την ηρεμία του Υμηττού σε ένα φανταστικό παιχνίδι με το φως και τις σκιές.
Στην αρχή ο ήχος από την εξέδρα ήρθε σαν ένα χαμηλό σούρσιμο σκούπας μετά έγινε ανέβηκε σε ρυθμικό βάδισμα, δυνάμωσε σε  καλπασμό και συνέχισε σαν άγρια καταιγίδα εξελίχθηκε σε τυφώνα  που σιγά σιγά ξεμάκρυνε δίνοντας  τη θέση του στην γαλήνη.
Με αξιοθαύμαστη τεχνική και άψογο συντονισμό ο Νίκος Τουλιάτος και η ομάδα κρουστών ΗΧΟΔΡΑΣΗ  μέσα από τον  δυνατό ήχο και την έντονη σκηνική παρουσία της, «έβγαλε» στο προαύλιο του παλιού στρατοπέδου πολλή μελωδία και ανάλογη συγκίνηση.
Ακούστηκαν κομμάτια  με στοιχεία σύγχρονης Τζαζ και  παραδοσιακής εθνικ μουσικής  (Θρακιώτικα Ζωναράδικα) με συνοδεία τσαμπούνας , κλαρινέτου και

Ήταν εκεί μεταξύ πολλών  άλλων  τα μέλη του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Σκουλάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κώστας Κρητικίδης, Καίτη Μοσχονά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γιάννης Σταθόπουλος Μιχάλης Γαβράς  χορηγοί του 10ήμερου, γονείς και φίλοι των παιδιών που συμμετείχαν και πολύς κόσμος.

 

Εκτύπωση Email