Δελτίο Τύπου
1 Ιουλίου 2009
ΘΕΜΑ: 10ΗΜΕΡΟ «ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ »
Συναυλία Κήπου

Το ταλέντο του Γιώργου Ψυχογιού κυριάρχησε  στον κήπο της Δημοτικής  Βιβλιοθήκης – Μουσείου την τελευταία βραδιά των πολιτιστικών εκδηλώσεων
του 10ημέρου. 
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Κατερίνα Φλατσούση Πρωτοσυγγελίδου, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους  ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν και συνέβαλλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, τα μέλη του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου, τους εργαζόμενους , τις Δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας πρασίνου και έργων αυτεπιστασίας που υποστήριξαν  την προσπάθεια , και τέλος τους Δημοτικούς Συμβούλους και τον Δήμαρχο της πόλης Βασίλη Γιαννακόπουλο για τη ενεργό συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους στο 10ήμερο.
«Ο κύκλος των εκδηλώσεων  Βιβλίο Τέχνη Πολιτισμός  που κλείνει  απόψε εδώ, θα μας λείπει έως το επόμενο 10ήμερο του 2010, όπως θα μας λείπετε και σεις που με την θερμή σας παρουσία δώσατε νόημα και περιεχόμενο στις βραδιές στον κήπο» είπε η κ. Φλατσούση στο τέλος της ομιλίας της.
Η μουσική βραδιά άνοιξε με κομμάτια ελεύθερου αυτοσχεδιασμού του Γιώργου Ψυχογιού στο πιάνο και του σολίστα κρουστό Σόλη Μπαρκή. 
Στο 2ο μέρος της συναυλίας ο Γιώργος Ψυχογιός στο πιάνο, ο Μάνος Λούτας στο ηλεκτρικό μπάσο και ο Χρήστος Ασωνίτης στα ντράμς, έπαιξαν διασκευές του ταλαντούχου συνθέτη σε έργα  Χαίντελ (όπερα Ξέρξης.) για 2η μόλις φορά μπροστά σε κοινό, έργα  που δεν έχουν κυκλοφορήσει στη δισκογραφία ακόμα. 
«Η μουσική είναι μία και οι 2 πυλώνες της είναι η κλασσική και η τζαζ και, όπως έλεγε ο Ντιούκ Ελλιγκτον, η τζαζ είναι η σύγχρονη κλασσική » είπε ο Γιώργος Ψυχογιός που στη συνέχεια κατάφερε να «δώσει»  ένα  κλασσικό έργο του 18ου αιώνα με σύγχρονο ύφος και τζαζ στοιχεία.
Το 3ο μέρος της βραδιάς ήταν πολύ γνώριμο στους θεατές με κομμάτια όπως το Take Five και άλλα jazz standards, ερμηνευμένα  με  την απαράμιλλη   δεξιότητα του Γιώργου Ψυχογιού και τους εξαίρετους Μάνο Λούτα και Χρήστο Ασωνίτη.
Ήταν εκεί μεταξύ πολλών  άλλων  τα μέλη του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Άννα Γάκη,  χορηγοί του 10ήμερου κ.α. που επιβράβευσαν τους  εξαίρετους μουσικούς,  με το θερμό τους χειροκρότημα.

Εκτύπωση Email