• ΑΡΧΙΚΗ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Συνεχίζονται με κέφι και επιτυχία τα εργαστήρια λογοτεχνικής μετάφρασης της Λέσχης των Μεταφραστών.

Το εργαστήρι λογοτεχνικής μετάφρασης από τα γαλλικά με τον Γιώργο Ξενάριο μεταφράζει ένα διήγημα του Γκυ ντε Μωπασσάν. Ο Ανδρέας Στάικος και οι μαθητές του στο εργαστήρι θεατρικής μετάφρασης από τα γαλλικά μεταφράζουν ένα μονόπρακτο του Αλφρέντ ντε Μυσσέ. Και στο εργαστήρι μετάφρασης από τα ελληνικά στα γαλλικά, η Ελένη Ζέρβα και η ομάδα της μεταφράζουν διηγήματα από την τελευταία συλλογή του Πέτρου Μάρκαρη Τριημερία.

Οι μεταφράσεις θα έχουν ολοκληρωθεί τον Απρίλιο και θα προωθηθούν για έκδοση.

image2

image3

Ο Γιώργος Ξενάριος στο εργαστήρι του


image4

image5

Ο Ανδρέας Στάικος με τους μαθητές του


 

image6

image7

image8

Η Ελένη Ζέρβα με την ομάδα της

Εκτύπωση Email

Δεύτερη συνάντηση

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στο Παράρτημα της Βιβλιοθήκης, στο Κοντόπευκο, ξεκίνησε το δεύτερο «Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής» μέσα στο 2015. Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης, Τερψιχόρη Γκιόκα καλωσόρισε τους «μαθητές» του Εργαστηρίου (28) και τον δάσκαλο Νίκο Δαββέτα, συγγραφέα-δημοσιογράφο, στην πρώτη συνάντηση.

Η Πρόεδρος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε για την θερμή ανταπόκριση (η Βιβλιοθήκη δέχθηκε 77 αιτήσεις), αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της Βιβλιοθήκης, όσον αφορά την τέχνη της γραφής και του λόγου, την επιμόρφωση των ενηλίκων και την προσπάθεια για την καλλιέργεια της αναγνωσιμότητας. Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν σε 10 συναντήσεις (30 διδακτικές ώρες). Καλή αρχή!

viv 5

Διακρίνονται στο βάθος από αριστερά, ο δάσκαλος Νίκος Δαββέτας και όρθια η Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Τερψιχόρη Γκιόκα.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη ανταπόκριση των αναγνωστών και με δεδομένο ότι μεγάλος αριθμός δεν συμπεριλήφθηκε στον χειμερινό κύκλο, ενημερώνει, ότι το εργαστήριο θα επαναληφθεί τον Φεβρουάριο 2016, μετά από σχετική ανακοίνωση.

Εκτύπωση Email

Πρώτη Συνάντηση

Την Τρίτη 17 Μαρτίου στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Αγίας Παρασκευής, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης, Τερψιχόρη Γκιόκα καλωσόρισε τους «μαθητές» του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής και τον δάσκαλο Νίκο Δαββέτα (συγγραφέα-δημοσιογράφο), στην πρώτη συνάντηση.

Η Πρόεδρος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της Βιβλιοθήκης, όσον αφορά την τέχνη της γραφής και του λόγου, την επιμόρφωση των ενηλίκων και την προσπάθεια για την καλλιέργεια της αναγνωσιμότητας.

Τα δέκα τρίωρα μαθήματα -30 διδακτικές ώρες-τάξη 25 ατόμων θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου.

Καλή αρχή!

viv 17

Διακρίνονται από τα δεξιά, ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο Γιώργος Καπράνος, η Τερψιχόρη Γκιόκα και ο Κώστας Κορίδης.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη ανταπόκριση των αναγνωστών και με δεδομένο ότι μεγάλος αριθμός δεν συμπεριλήφθηκε στον εαρινό κύκλο, ενημερώνει, ότι το εργαστήριο θα επαναληφθεί τον Οκτώβριο 2015, μετά από σχετική ανακοίνωση.

Εκτύπωση Email