ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την περασμένη Παρασκευή 2 Ιουλίου έπεσε η αυλαία των εναλλακτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων «Βιβλίο-Τέχνη-Πολιτισμός 10ήμερο Αλέκος Κοντόπουλος» που πραγματοποιήθηκαν από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου στον πανέμορφο κήπο της, για να τιμηθεί η μνήμη του μεγάλου ζωγράφου και δωρητή της πόλης.
Το «10ήμερο Αλέκος Κοντόπουλος», ξεκίνησε:

 • ♦ Δευτέρα 21/6/10 με τα εγκαίνια της έκθεσης από χειροποίητες φιγούρες του μεγάλου δασκάλου Ευγένιου Σπαθάρη και την παράσταση θεάτρου Σκιών «Βάτραχοι» με τη φωνή του, που είχε πρωτοπαιχθεί από τον ίδιο το 1978 . Οι φιγούρες διατέθηκαν από την προσωπική συλλογή της κόρης του Μένιας Σπαθάρη.

 • ♦ Τρίτη 22/6/10 «Η γυναίκα της Πάτρας» του Γιώργου Χρονά. Παρουσίαση βιβλίου με το συγγραφέα.

 • ♦ Τετάρτη 23/6/10 «Μούσα Πολύτροπος» του Ηλία Βολιότη – Καπετανάκη, όπου ακούστηκαν Σμυρναίικα τραγούδια από τους Γρηγόρη Νταραβάνογλου, Κώστα Σκόνδρα και Κατερίνα Τσιρίδου.

 • ♦ Πέμπτη 24/6/10 «Logicomix» των Απόστολου Δοξιάδη και Χρίστου Παπαδημητρίου, όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα ήταν παρόντες και οι δύο συγγραφείς του βιβλίου, που παρουσίασε ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης.

 • ♦ Παρασκευή 25/6/10 «Ποιος εκπαιδεύει συναισθηματικά ποιόν» του Τρύφωνα Ζαχαριάδη

 • ♦ Σάββατο 26/6/10 το γνωστό συγκρότημα ENCARDIA, σε μια καταπληκτική συναυλία, πλημμύρισε τον κήπο με ακούσματα της Κάτω Ιταλίας και τους χορούς της ταραντέλας.
  Ακολούθησαν:

 • ♦ Κυριακή 27/6/10 παράσταση για παιδιά από τους «Αστροναύτες»
 • ♦ Δευτέρα 28/6/10 βραδιά όπερας από την πρωταγωνίστρια της Λυρικής Δέσποινα Σκαρλάτου

 • ♦ Τρίτη 29/6/10 «Η εκδίκηση της Σιλάνας» του Γιάννη Ξανθούλη, του οποίου τις αφηγήσεις εικονογραφούσε ο ζωγράφος Τάσος Ζωγράφος.

 • ♦ Τετάρτη 30/6/10 θέατρο στον κήπο με το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», από το Μεταλυκειακό Θίασο Αγίας Παρασκευής, σε διασκευή-σκηνοθεσία Χρήστου Παγκαλιά.

 • ♦ Πέμπτη 1/7/10 προβολή του ντοκιμαντέρ «Η εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου» σε σκηνοθεσία του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος στο τέλος της προβολής αντάλλαξε απόψεις με το κοινό.

 • ♦ Παρασκευή 2/7/10. Το 10ήμερο ολοκληρώθηκε με συναυλία Ethnic-Jazz των τριών μοναδικών δεξιοτεχνών, σε σπάνια συνάντηση κορυφής Haig Yazdjian, Γιώτη Κιουρτσόγλου και Βαγγέλη Καρίπη.

Σκοπός του 10ήμερου «Αλέκος Κοντόπουλος» που έγινε φέτος για τρίτη χρονιά, είναι η αναβάθμιση των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, κάτι που η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου τα 4 τελευταία χρόνια πέτυχε, με την προώθηση του ποιοτικού πολιτισμού. Στόχος του δε είναι η στήριξη του βιβλίου και η αύξηση της αναγνωσιμότητας. Η απήχηση του ήταν στους εντός και εκτός Αγίας Παρασκευής φίλους τόσο μεγάλη ώστε ο κήπος κάθε βράδυ ήταν ασφυκτικά γεμάτος, κάτι που δείχνει την επιτυχία του θεσμού και καθιερώνει τον κήπο της Βιβλιοθήκης-Μουσείο ως θερινό πολιτιστικό στέκι στην Αγία Παρασκευή.
Οργάνωση – επιμέλεια της Προέδρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου Κατερίνας Πρωτοσυγγελίδου – Φλατσούση σε αγαστή συνεργασία και στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού του Νομικού Προσώπου.
Σημερινός Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος.
Χορηγοί επικοινωνίας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και «ΜΕΛΩΔΙΑ FM».
Συγχαρητήρια σε όλους.

 

Η Πρόεδρος της Δημοτικης Βιβλιοθηκης και Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Πρωτοσυγγελίδου-Φλατσούση με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου και τον Ορφέα Περίδη στη συναυλία κήπου, 02-07-2010
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και η Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης στη συναυλία κήπου, 02-07-2010
Συναυλία στον κήπο με τους Haig Yazdjian, Γιώτη Κιουρτσόγλου και Βαγγέλη Καρίπη.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ της Βιβλιοθήκης Κατερίνα Πρωτοσυγγελίδου-Φλατσούση προλογίζει τη συναυλία κήπου, 02-07-2010
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος και η Πρόεδρος του Δ.Σ της βιβλιοθήκης Κατερίνα Πρωτοσυγγελίδου-Φλατσούση προλογίζουν την προβολή της ταινίας του Στέλιου Κούλογλου «Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου, 01-07-2010»

 

Εκτύπωση Email